Arv, skatt og investeringer

Hva må du tenke på ifbm arv, skatt og investeringer?

Finansco og RSM Norge inviterer til frokostseminar i Arendal og Kristiansand.
Sted: Arendal (RSM sine lokaler på Myrene) og Kristiansand (Clarion Hotel Ernst)
Dato: Arendal (18. sep.), Kristiansand (19. sep.)
Tidspunkt: 08:30 – 10:15

Arrangører:

  • RSM Norge – Norges ledende revisjons- og rådgiviningsselskap for små og mellomstore bedrifter
  • Finansco – Frittstående og anerkjent kapitalforvalter og investeringsrådgiver

Seminaret er kostnadsfritt og det vil være enkel bevertning.

Det er et begrenset antall plasser, så det kan lønne seg å være ute i god tid med påmelding.

Ikke mulighet til å delta eller ønsker du et privat møte?
Klikk på linken under for å sette opp et eget møte med Finansco eller RSM senere på seminardagen.

Sett opp privat møte

Ja takk, jeg ønsker å melde meg på seminaret

Program

Registrering og litt enkel frokost

Allan kvadrat sort hvittAllan Metzler
Skatterådgiver, RSM Norge AS

Beregningen av formuesverdier i skattemeldingen er i endring. Fremover blir det mindre gunstig å investere i eiendom ut over egen primærbolig, og mer gunstig å vri en større andel av formuen i aksjeinvesteringer.

Det er viktig å kjenne lovens regler, hvilke muligheter man har, og i god tid tenke gjennom hvordan formuen skal plasseres med hensyn til skatteoptimalisering. 

I dette innlegget vil du få vite litt om hva du må passe på for å få en korrekt fastsatt formuesskatt og hvordan du på en god måte kan planlegge og gjennomføre fremtidig formuesplassering med hensyn til ønske om redusert formuesskatt.

Morten HC kvadrat sort hvittMorten H. Christophersen 
Partner, RSM Advokatfirma

Det kan være lurt å planlegge arv og generasjonsskifte selv om arveavgiften er fjernet. Det er viktig å kjenne lovens regler, hvilke muligheter man har, og i god tid tenke gjennom hvordan man ønsker at formuen skal videreføres. Det gjelder særlig for dagens moderne familier (mine/dine barn, barn i ulike økonomiske situasjoner, særeie, arv av familiebedrift o.l.). I dette innlegget vil du få vite litt om hvordan du på en god måte kan planlegge og gjennomføre et generasjonsskifte.

Tid for å strekke litt på beina, fylle opp kaffekoppen, og slå av en prat med sidemannen.

Fredrik Dahl Headshots-blogg_1000x1000_fredrikd
Seniorrådgiver, Finansco

Trump vs Kina, Trump vs Nord-Korea, et høyt priset aksjemarked og lave renter. Dette er blant tingene som har preget investeringsåret 2018 så langt. Hvordan skal man som investor forholde seg til gjeldende markedssituasjon? Hvordan bør man forholde seg til nyhetsbildet? Finansco vil her gjøre rede for hvordan markedet vurderes og hvordan Finansco sine kunder er investert.

Headshots-blogg_1000x1100_christian

Christian Kallevig Arnesen 
Partner, Finansco

Å investere (deler av) sin formue bør gjøres basert på individuelle hensyn og preferanser. Du vil her få tips til hva det kan være lurt å ta hensyn til. Man hører ofte institusjonelle forvaltere og profesjonelle investorer fortelle mye om forvaltningsstrategier i media. Bør man kopiere disse?

Finansco vil her gjennomgå metoder for moderne formuesforvaltning tilpasset oss som individer og familier. Det er jo tross alt forskjell på oss som frie og tenkende mennesker, og en finansinstitusjon som oljefondet.

Finansco og RSM blir igjen i lokalet om noen av deltagerne ønsker å slå av en prat over en kaffekopp, eller har spørsmål eller kommentarer til innholdet som ble presentert.

Det er også mulighet til å sette opp et eget møte med Finansco eller RSM senere på dagen.

Sett opp privat møte

FOREDRAGSHOLDERE

Allan kvadrat sort hvitt

Allan Metzler

Skatterådgiver, RSM Norge AS

Allan arbeider som skatterådgiver i RSM Norge AS avdeling Arendal. Han yter juridiske tjenester med hovedvekt på skatt, merverdiavgift, selskapsrett og transaksjoner.

Allan har jobbet i RSM siden 2017 og har tidligere jobbet 10 år i EY og 16 år i Skatteetaten. Han har således lang og bred erfaring innenfor områdene skatt og selskapsrett.

Morten HC kvadrat sort hvitt

Morten H. Christophersen

Partner, RSM Advokatfirma AS

Morten er advokat og partner i RSM Advokatfirma, som er tilknyttet revisjons- og rådgivningsselskapet RSM Norge. Han yter juridiske tjenester med hovedvekt på skatt, merverdiavgift, selskapsrett og transaksjoner.

Morten har jobbet i RSM siden 2017, og har tidligere jobbet i EY og Skatteetaten. Han har bred erfaring innenfor skatt og selskapsrett, og har jobbet mye mot eiendomsbransjen. 

Headshots-blogg_1000x1100_christian-150x150

Christian Kallevig Arnesen

Partner, Finansco 

Christian er partner og seniorrådgiver hos Finansco. Han har arbeidet hos Finansco siden 2009, og har omfattende erfaring innen investeringsstrategier og ledelse. Christian blir ofte brukt av mediene som ekspert på temaene formuesforvaltning og investoradferd.

Christian har en master i økonomi, med fordypning i finans, fra Heriot-Watt University, UK.

Headshots-blogg_1000x1000_fredrikd

Fredrik Dahl

Seniorrådgiver, Finansco 

Fredrik har jobbet hos Finansco siden 2018 og har en MSc in Finance med Distinction fra University of Strathclyde og har bestått CFA Level I. 

Fredrik er spesielt interessert i forvaltning og porteføljehåndtering, særlig fra kundens ståsted.  Han har tidligere erfaring fra Optimum, Cubera Private Equity og Christiania Securities. 

Arrangører